Vår historia

Vår historia

Labradoren Ibeau

Pawshakes medgrundare Dries Couckes liv vändes upp och ner 2009 när hans far Luc Coucke (som gick bort 2012) diagnostiserades vid 60-års åldern men lungcancer. Under många kemosessioner, gjorde Dries och hans två bröder sitt bästa för att stödja deras föräldrar. Men det stod till slut klart att föräldrarnas labrador Ibeau skulle behöva någon att ta hand om honom. Tyvärr så kunde Dries inte ta hand om hunden efter som hans egen tax Brownie inte kom överens med Ibeau. Och de två bröderna var både nyblivna pappor och kunde inte ta på sig ansvaret. 

Dries visste att det fanns någon i samhället som älskade hundar och som kunde se efter Ibeau. Men det svåra var att hitta denna människa. Så började allt 2010 med att Dries la upp ett inlägg på Facebook-sidan pets.be, en ideell verksamhet han grundade 2002 för djur som behöver nya hem. (Inlägget finns kvar här).

Svaren bara ramlade in. Alla var otroligt hjälpsamma och idéen om Pawshake blev till.

Två grundare med delad passion

Dries Coucke (left) & Tanguy Peers (right)

Dries grubblade på idéen ett tag men 2013 togs den till en ny nivå när han pratade om den med Tanguy Peers – en tidigare arbetskamrat från eBay. Med en delad passion för att använda internet till att göra betydelsefulla sammanlänkningar, bestämde sig paret för att försöka framföra Pawshake till världen och förbättra liv för såväl djur och djurägare. Denna resa fortsätter än idag.

Tredje grundaren: Pawshakare

Dries och Tanguy använder sina 25+ års erfarenhet med onlinegrupper för att förbättra välmåendet för djur och deras ägare. Men i hjärtat av projektet är själva medlemmar: utan medlemmarna och alla förslag, skulle Pawshake aldrig blivit av. Dries och Tanguy tackar er för ert intresse och vill gärna att ni registrerar er på plattformen och sedan besöker Pawshakes Facebook-sida.